BIENVENIDOS
Este es el BLOG DE LA REVISTA Y DEL FOMENTO DE LA LECTURA EN NUESTRO INSTITUTO.Si tienes algo que contar, lo que sea, tendrás que mandármelo al email eclari@iesgonzaloanaya.com
lunes, 29 de octubre de 2018

LA MEDIACIÓ A L'INSTITUT GONZALO ANAYAAmb la convicció que el conflicte és un fet natural inherent a la vida i que tractar-lo a través del diàleg, l'empatia i el control emocional ens ajudaria a créixer, el curs escolar 2008-2009 va nàixer a l'IES Gonzalo Anaya un Equip de Mediació format per 15 professors i professores que a través d'un curs de formació al respecte, vàrem crear les bases i l'estructura organitzativa necessària per a poder millorar la convivència entre els membres de la Comunitat Educativa.


 Necessàriament el següent pas havia de ser la incorporació d'alumnes en aquest equip, no sols per l'important paper que podien jugar en el procés de mediació, sinó també per l'enriquidora experiència que per a ells i elles suposaria. Aquest alumnat també es formà prèviament per a ser mediador i, a hores d'ara, ja són 4 les promocions que ha tingut l'institut:

Aquest alumnat ajuda a la millora de la convivència en el dia a dia a l'institut: intervé en conflictes entre companys, espera ser necessitat en hores de pati, reflexiona amb alumnes per a rectificar conductes, acull i presenta l'institut als alumnes nouvinguts i els acompanya com a ALUMNE-TUTOR.

Tots sabem que el triangle educatiu ha de tindre els seus tres vèrtexs en harmoniosa interacció. I per això també en la mediació necessitàvem les famílies. La nostra forma d'accedir a elles d'una manera més propera, que anara més enllà de la mera acció tutorial, va ser creant una ESCOLA DE FAMÍLIES durant el curs 2010-11 que ha anat mantenint-se any darrere d'any amb una assitència entre vint i trenta persones en cadascuna de les 5/6 sessions per curs. 


A més a més, durant el passat curs, per a celebrar el nostre DESÉ ANIVERSARI DE LA MEDIACIÓ AL GONZALO ANAYA, aconseguírem que també 4 famílies es formaren com a mediadores i entraren a formar part de l'equip. ARA JA HI SOM 65.

A poc a poc, amb el treball compartit de tots, pretenem que la vida al nostre institut siga cada volta més agradable.


No hay comentarios:

Publicar un comentario