BIENVENIDOS




Este es el BLOG DE LA REVISTA Y DEL FOMENTO DE LA LECTURA EN NUESTRO INSTITUTO.



Si tienes algo que contar, lo que sea, tendrás que mandármelo al email eclari@iesgonzaloanaya.com




lunes, 13 de marzo de 2017

ACTIVITATS 8 DE MARÇ

El passat dia 8 de març celebraren al nostre institut el dia internacional de les dones. En aquesta data festiva i reivindicativa de la igualtat entre homes i dones, dugueren a terme diverses activitats, no només el dia 8 sinó també al llarg de la setmana. El mateix dia 8 el nostre alumnat de 4° d'ESO es va concentrar, amb alumnat de l'IES Ramón Muntaner, a la porta de l'Ajuntament, on llegiren poemes, un manifest i cantaren raps - escrits per ells i elles- amb el grup Suquet de Rap. Al mateix temps, al nostre institut, van rebre la visita de dues jugadores del Llevant femení i de la selecció espanyola (Alharilla i Nagore), que explicaren al nostre alumnat de batxillerat i 2° d'ESO les dificultats que han trobat a la seua carrera professional pel fet de ser dones i quina és la situació de l'esport femení hui en dia. En finalitzar la xarrada, en el pati, feren un Mannequin Challenge, per a celebrar aquest dia i gaudiren de l'interpetacio per part de l'alumne Happy Eromosele de la cançó It's a man's world.
Per altra banda, al llarg de la setmana s'han proposat diverses activitats com ara, un concurs per endevinar el nom dones científiques a partir de les seues caricatures, buscar informació d'algunes dones que han servit per a nomenar alguns espais i passadissos del centre, llançaren el repte de vindre el dia huit amb una peça morada al nostre centre i també col·laborarem amb l'associació Bonhomia en la seua campanya #lamujermasimportante, implicant tant a les alumnes com a les professores.
La setmana anterior el nostre alumnat, juntament amb el de L'IES Ramón Muntaner assistiren a la representació de l'obra Passos Lleugers, basada en el llibre de Dacia Maraini, i que té com a temàtica el maltractament que pateixen les dones en diferents països. Tant el dia 7, a Xirivella, com el 8 a València un grup d'alumnes i professores van participar en les manifestacions pel 8 de març. El grup escolar d'Amnistia Internacional va fer un cartell anunciador de la jornada i va participar molt activament en la preparació de totes les activitats.
En general l'acollida de la majoria de les activitats ha sigut molt positiva, tant per part de l'alumnat com del professorat. Des d'ací volia agrair la tasca feta per part del professorat de la comissió d'igualtat i tot el professorat i alumnat que ha participat en les diferents activitats. La nostra tasca educativa ha de contenir com a element fonamental l'educació en els valors de la igualtat de gènere i la no discriminació i, en aquest sentit, jornades com aquesta tenen un valor simbòlic molt important. Continuem treballant.


Mª José Borrás. Coordinadora d'igualtat.






No hay comentarios:

Publicar un comentario