BIENVENIDOS
Este es el BLOG DE LA REVISTA Y DEL FOMENTO DE LA LECTURA EN NUESTRO INSTITUTO.Si tienes algo que contar, lo que sea, tendrás que mandármelo al email eclari@iesgonzaloanaya.com
miércoles, 6 de marzo de 2013

DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El  dia 11 de març a les 6 de la vesprada es celebra al nostre IES un acte al que assistirà Alejandra Soler.
Aquest any compleix 100 anys. És una dona lluitadora des de molt jove. Va ser la 3ª dona llicenciada per la Universitat de València, va ser mestra durant la II República i participà activament de la vida política del moment, va tenir que exiliar-se després de la guerra civil i va viure en la URSS. Alli treballà com a mestra, va viure la Segona guerra mundial i l'estalinisme. Torna de l'exili i encara hui en dia continua lluitant. Ara, entre altres coses, per l'ensenyament públic.
Malgrat la seua avançada edat és una persona molt lúcida i que s'explica molt bé.
Es tracta d'una xarrrada-homenatge , el titol és L'ESCOLA PÚBLICA. Vindrà gent de l'ajuntament, de col-lectius del poble, dels AMPES, escoles, alumnat, etc. I cantarà el cor de l'IES.
Per altra banda, amb motiu del dia de la dona treballadora l'associació "Dones en acció" de Xirivella, ens ha prestat  l’ exposició ,CAMI CAP A LA IGUALTAT, sobre el moviment feminista.
L'exposició estarà fins a finals de Març,  hi ha  una fitxa didáctica damunt la taula de la biblioteca  per a treballar-la amb l'alumnat.
Animeu-vos a baixar a vore-la i aprofitar l'ocasió per a que l'alumnat conega el moviment feminista i seguint aportant-li valors de igualtat de gènere.

Amàlia Moris ( Departament Geografia i Història)

No hay comentarios:

Publicar un comentario