BIENVENIDOS




Este es el BLOG DE LA REVISTA Y DEL FOMENTO DE LA LECTURA EN NUESTRO INSTITUTO.



Si tienes algo que contar, lo que sea, tendrás que mandármelo al email eclari@iesgonzaloanaya.com




jueves, 22 de marzo de 2018

EXCURSIÓ A VALÈNCIA

El día 7 de març,els alumnes de 1er i 2nd de la classe de religió varem anar a una excursió a València per a visitar l’esglèsia de San Nicolas.Varem veure escultures i retrats que pareixien molt reals,el sostre de l’esglèsia estava totalment pintat amb dibuixos molt interesants i bónics.També varem aprendre coses que no sabiem sobre San Nicolas i San Pedro Martir.
L‘eglèsia va ser restaurada,perquè estava tota negra i fosca pel fum de les veles que encenien.
Varem visitar la Llotja de València, que en el segle xv servia per a comprar i vendre productes (per al comerç).Dins hi havia un jardí de tarongers i una sala amb el sòl amb cuadrats 3D.Hi havia una altra sala que tenia pilars amb forma d’espiral, tot era molt bónic!
Per a finalitzar l’excursió ,varem anar a vore la mascletà!
Va ser una experiència inolvidable que m’ha agradaria repetir!!



Sharen Igbojionu 1ºA



El dimecres 7 de Març agraïrem que el dia va eixir bó perquè les alumnes de 1º i 2º d’ESO anarem d’excursió al centre de València, on ferem diferents activitats.
Aquell dia agafarem un autobús cap a València a les nou del matí. Quan partirem a València esmorçarem a una plaça propera a l’església de St Nicolás i Sant Pere Màrtir, el lloc de la nostra primera activitat, una visita guiada per l’esglèsia que, segons un restaurador italià, és la més pareguda a la Capella Sixtina de Roma. En aquesta visita, ens explicaren perquè restauraren l’església , perquè l’esglesia té aquestos dos sants, la història de l’església, les pintures que n’hi han, les tradicions que n’hi han, com la gent demana dessitgos a San Tadeo el dilluns, ens varen mostrar diferents parts de la parròquia on va ser parroc un papa etcètera .
Després d’això vegerem la Llotja de València, un edifici on s'intercanviaven mercaderies, un edifici amb diverses sales, la sala principal per on s’entra a la llotja, on els reixos donen els Premis Nou d’Octubre i el pati principal amb molts arbres i una font molt bonica, igual que la llotja, des de terra fins el sostre d’aquest edifici, d’estil barroc n’hi ha columnes en forma de palmera, va estar bé la visita encara que se’ns va quedar petita donada la quantitat de gent que n’hi havia allí.
A continuació, aprofitarem que l’última activitat era escoltar la mascletà de la Plaça de l’ajuntament de València, per fer un passeig fins la plaça, comprar llepolies, pipes, ‘souvenirs’ i més. A les dues del migdia gaudirem de la setena mascletà de les falles a càrrec de la pirotècnia Gironina, va ser molt sonora, sobre tot el terratrèmol final i tornàrem a Xirivella a les tres del migdia
Agraïm la visita al guia de l’església i a la nostra professorsa de religió. Ho pasarem molt bé en aquesta activitat didàctica, entretinguda i econòmica, per tan soles set euros!
David García 1ºA

No hay comentarios:

Publicar un comentario